Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ. - Χουντής συντονίζουν τις δράσεις τους

5/11/2015 10:06:51 πμ
Το ιδιοκτησιακό και η πολιτική φαρμάκου είναι το αντικείμενο των δράσεων τους στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σειρά ενεργειών στα ευρωπαϊκά όργανα και το συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν ο Νίκος Χουντής -ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας- και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), Κωνσταντίνος Λουράντος, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση.


Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που της παρέχει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, δηλαδή να ορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και την πολιτική στον τομέα του φαρμάκου στην Ελλάδα, αλλά αποδέχθηκε πλήρως τις προτάσεις όσων θέλουν να εισβάλλουν στο χώρο των φαρμακείων, εκτοπίζοντας το ελληνικό φάρμακο και τους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Λουράντος ενημέρωσε τον Νίκο Χουντή ότι θα θέσει τα ζητήματα αυτά και στη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 17-19 Νοεμβρίου.


Αποφασίσθηκε επίσης να υπάρξει σειρά δράσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι Έλληνες φαρμακοποιοί να αναδείξουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά τέτοιες ρυθμίσεις πολύ γρήγορα θα επεκταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία
«Ο Σύλλογος δεν μπορεί να είναι θεατής στα γεγονότα», τονίζει ο Κ. Λουράντος






Σχετικά άρθρα

Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Χάνονται δόσεις εμβολίων όπου δεν εμπλέκεται φαρμακοποιός
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
ΠΦΣ: Ευθύνη των εταιρειών η αδυναμία σάρωσης του κωδικού QR σε φάρμακα
Ο Σύλλογος ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία μεγαλύτερη προσοχή
Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές