Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Έκτακτη ενημέρωση προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους

18/6/2012
Έκβαση κινητοποιήσεων, πληρωμές ΕΟΠΥΥ και καταγγελία ταμείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Έκτακτη ενημέρωση του Π.Φ.Σ. προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας:


"Αθήνα, 18/6/2012


Αγαπητοί Συνάδελφοι


Όπως γνωρίζετε ο Π.Φ.Σ. έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει στη «ρίζα του» το πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών των ταμείων. Έτσι ξεκίνησε ο πρόσφατος συνδικαλιστικός αγώνας που απέφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα:

 

  • Πληρώθηκε όλος ο Μάρτιος, έστω με καθυστέρηση.
  • Ξεκίνησαν οι πληρωμές Απριλίου.

 

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τον Απρίλιο με ανώτατη ημερομηνία την 25/6/2012. Το γεγονός ότι πληρωθήκαμε ένα σημαντικό μέρος νωρίτερα, είναι ιδιαίτερα θετικό. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε, εφόσον ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν φανεί συνεπής.


Τα παλαιά χρέη είναι θέμα της νέας Κυβέρνησης.


Πέραν των τρεχόντων, σας ενημερώνουμε ότι ήδη από τις 22 Μαρτίου έχουμε καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συστηματική καθυστέρηση των ταμείων (ΕΟΠΥΥ, ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κλπ) κατά παράβαση των Κοινοτικών Οδηγιών του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων. Ήδη το θέμα εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κοινότητας και πιστεύουμε ότι θα δοθεί οριστική λύση. Μόλις υπάρξει νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.


Συγχρόνως ζητάμε από όλα τα Δ.Σ. να μας στείλουν αναλυτική κατάσταση οφειλών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία στο τέλος του μήνα ώστε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία στην προσφυγή μας στα κοινοτικά όργανα. Κανείς σύλλογος να μην αμελήσει να αποστείλει μέχρι τέλος Ιουνίου την αναλυτική κατάσταση ανά ταμείο”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου