Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Αναγκαίες οι άμεσες λύσεις στο ταμείο των υγειονομικών

25/2/2014 12:54:31 μμ
Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα έθεσε ο Κ. Θεοδοσιάδης στο ΤΣΑΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΣΑΥ και αφορούν τόσο τους φαρμακοποιούς όσο και τους άλλους υγειονομικούς, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης στη διυγειονομική συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Π.Φ.Σ.


Όπως ανακοινώθηκε από τον Π.Φ.Σ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων των δευτεροβάθμιων συλλογικών οργάνων των υγειονομικών (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντού, του προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Αντ. Σελλιανάκη και του προέδρου της ΔΕ του ΤΣΑΥ κ. Αναστ. Βασιάδη. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους συνάντηση που πραγματοποιείται, όπου ουσιαστικά όλοι οι υγειονομικοί φορείς συναντιούνται με τη διοίκηση του ΕΤΑΑ και του ΤΣΑΥ, παρουσία μάλιστα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.


Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπός στο ταμείο κ. Ι. Μακρυγιάννης, τέθηκε το θέμα των ληξιπρόθεσμων που οφείλονται στους φαρμακοποιούς, το θέμα των εισφορών των ασφαλισμένων και της κατοχύρωσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους και το πρόβλημα των μονοσυνταξιούχων. Επίσης διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλα είναι τα λειτουργικά και διοικητικά προβλήματα και των δύο φορέων και πόσο άμεσες πρέπει να είναι οι λύσεις.


Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. στο περιθώριο των συζητήσεων έθεσε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και το θέμα των συνεχών λαθών που έχουν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση των πληρωμών των φαρμακοποιών.


Με την επιμονή του προέδρου του Π.Φ.Σ. η συζήτηση έληξε με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από πλευράς ΕΤΑΑ και ΤΣΑΥ και ορίσθηκε νέα ημερομηνία συνάντησης στις 5 Μαρτίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για να «χτιστεί» μια ισχυρή εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκου
Καλεί φορείς, εταιρείες, επαγγελματίες και πολίτες να συμμετάσχουν






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση