Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

ΟΣΦΕ: Καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη διανομή των ΦΥΚ μέσω κούριερ

8/1/2021 2:14:54 μμ
Το παραδοσιακό δίκτυο φαρμακαποθηκών-φαρμακείων έχει όλα τα εχέγγυα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνθηκε η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) για το θέμα της διανομής των Φαρμάκων Ειδικού Χειρισμού «που συνηθέστερα αλλά εσφαλμένα καλούνται Φάρμακα Υψηλού Κόστους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.


Η Ομοσπονδία ζητά τα φάρμακα αυτά να επιστρέψουν στο φυσικό κανάλι διανομής, καθώς σύμφωνα με την ίδια, οι εταιρείες ταχυμεταφορών που επέλεξε ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτουν κανένα εχέγγυο, ικανότητα ή νομιμοποίηση για την τήρηση των ορθών πρακτικών διανομής φαρμάκων (GDP), ενώ εξαιτίας τους υπερβολικού φόρτου αδυνατούν να ανταποκριθούν στην παράδοση των φαρμάκων στους ασθενείς.


Η Ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί 25 συνεταιρισμούς με 5277 φαρμακοποιούς μέλη, τονίζει ότι το δίκτυο διανομής εκατομμυρίων φαρμάκων μέσω της παραδοσιακής αλυσίδας: εταιρειών – φαρμακαποθηκών – φαρμακείων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και την υψηλή ζήτηση που κατά περιόδους κλήθηκε να εξυπηρετήσει, στάθηκε ανθεκτικό, ακέραιο εξασφαλίζοντας ότι το φάρμακο είναι προσβάσιμο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ανά πάσα στιγμή, άρτιο και προς διάθεση στον κάθε πολίτη, στον κάθε ασθενή.


Προσθέτει δε ότι «η συμμετοχή των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών στη διάθεση του πιο απαιτητικού σε συνθήκες φαρμακευτικού προϊόντος έως τώρα, του εμβολίου ενάντια στηνCOVIDτηςPFIZER, αποδεικνύει εμφατικά την ικανότητα του παραδοσιακού δικτύου διανομής φαρμάκων στο να προσαρμόζεται και να εκπληρώνει απρόσκοπτα την αποστολή του ικανοποιώντας οποιεσδήποτε απαιτήσεις».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο δίδυμο περιποίησης της Art of Nature από τη Mediterra mastihashop
Με απόφαση του Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, 'Αρη Αγγελή






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες