Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Όσα συζητήθηκαν μεταξύ φαρμακοποιών και προέδρου ΕΟΠΥΥ

4/8/2016 11:16:05 πμ
3 φλέγοντα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Διευκρινήσεις για τα όσα φλέγοντα ζητήματα συζητήθηκαν χθες μεταξύ των φαρμακοποιών και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος.


Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους συναδέλφους του τα θέματα αφορούσαν:


Α. Ληξιπρόθεσμες οφειλές


«Ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε έγγραφο την 26/7/2016 προς τις διοικήσεις των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε άμεσα να αποστείλουν στην ΚΜΕΣ όποιες ανεξόφλητες οφειλές υπάρχουν προκειμένου να εκκαθαριστούν μαζί με τις ήδη υπάρχουσες στην ΚΜΕΣ ( Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών) και να πληρωθούν όλες μαζί στους δικαιούχους φαρμακοποιούς.

Επιπροσθέτως ο ΠΦΣ απέστειλε αντίστοιχο έγγραφο και προς όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και προς τα ταμεία, ενισχύοντας την εν λόγω Εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ με την επισήμανση προς όλους, ότι οι ανεξόφλητες συνταγές των ταμείων θα πρέπει να βρίσκονται στην ΚΜΕΣ το αργότερο μέχρι 20/8/2016.


Β. Επιθέματα κατακλίσεων και σκευάσματα ειδικής διατροφής


Ήδη προωθείται σχέδιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ ώστε να εκτελούνται στα φαρμακεία με τον ίδιο τρόπο που εκτελούνται και τα αναλώσιμα του σακχαρώδους διαβήτη. Γι αυτό το λόγο ο ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει την πρόταση του ΠΦΣ στον ΕΟΦ, ώστε να εφαρμοστούν ταινίες γνησιότητας και σε αυτά τα προϊόντα.


Γ. Ψυχιατρικά φάρμακα για ανασφάλιστους


Με δεδομένο το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη χορήγηση ψυχιατρικών και νευρολογικών φαρμάκων για τους ανασφάλιστους, έγινε εκτενής συζήτηση, με παράλληλη ανοιχτή ακρόαση με τον υπουργό υγείας, όπου με σαφήνεια διευκρινίστηκε από τον υπουργό ότι η διάθεση τέτοιων φαρμάκων από τα νοσοκομεία θα γίνεται ΜΟΝΟ στους πρώην προνοιακούς ασφαλισμένους, καθώς και σε όσους ανασφάλιστους διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (2.400 ανά έτος). Μάλιστα εδόθη εντολή στην ΗΔΙΚΑ να προσαρμόσει ειδικό "κόφτη" κατά την συνταγογράφηση ώστε όταν αρχίσει η εφαρμογή του να μην μπορούν να συνταγογραφούνται από τους ιατρούς.


Προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ για τους ανασφάλιστους όλες τις συνταγές πλην αναλωσίμων».


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Λουράντος υπενθυμίζει ότι « προς αποφυγή παρανοήσεων και λανθασμένης πληροφόρησης, ότι η επίσημη ενημέρωση για όλα τα θέμα τα που αφορούν στα φαρμακεία, γίνεται μόνο από τα πρωτοβάθμια καθώς και το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης του κλάδου».


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση