Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ορίζοντα Σεπτεμβρίου δίνει ο υπουργός στα χρήματα του ΕΟΠΥΥ

6/4/2015 11:42:43 πμ
Η διαχείριση του υπουργείου και οι επιτροπές διαπραγμάτευσης θα αφήσουν κέρδος στον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στο ραδιοφωνικό σταθμός Παραπολιτικά ότι με τη διαχείριση που κάνει το υπουργείο Υγείας στα χρήματα του ΕΟΠΥΥ, αυτά «θα έχουν ένα ορίζοντα Σεπτεμβρίου».


 

Ο ΕΟΠΥΥ πέρυσι πήρε 725 εκατομμύρια και φέτος 526 εκατομμύρια και, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «οι προϋπολογισμοί, που ψηφίστηκαν από την περασμένη κυβέρνηση και με τους οποίους κινούμεθα, έχουν μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι είχαν το 2014». Διευκρίνισε όμως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καλύψει τις ανάγκες από το αποθεματικό.

 


Τέλος, ο υπουργός είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με τη συμβολή των επιτροπών διαπραγμάτευσης: «Η επιτροπή διαπραγμάτευσης και εμπιστευτικότητας είναι μια επιτροπή που την έχουν όλα τα συστήματα στην Ευρώπη. Σε καλεί εσένα που κυκλοφορείς αυτό το φάρμακο και σου λέει «το φάρμακο αυτό στη Γερμανία έχει 30 χιλιάδες, εσύ γιατί μου το χρεώνεις 60;»

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος