Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι συνενώσεις φαρμακείων στη Γ.Σ. του ΠΦΣ

24/9/2021 3:49:40 μμ
Οι εκπρόσωποι του κλάδου θα συναντηθούν 9-10 Οκτωβρίου στην Αθήνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το θεσμικό πλαίσιο για τις συνενώσεις φαρμακείων, θέμα το οποίο βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του ΠΦΣ, αναμένεται να συζητηθεί στην ερχόμενη γενική συνέλευση του Συλλόγου η οποία έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου 2021. 

Η τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα με ώρα προσέλευσης για τους εκπροσώπους του κλάδου 10 το πρωί. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν βρίσκεται και η νομοθετική πρόταση που έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος για τις συνενώσεις φαρμακείων που δίνουν -όπως πολλοί εκτιμούν- προοπτική βιωσιμότητας ιδίως για τα μικρά φαρμακεία.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν από ένα χρόνο περίπου είχε παρουσιαστεί έρευνα στο 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τον Αθανάσιος Γουβάλας, μέλος της επιτροπής της έρευνας για τις συμπράξεις φαρμακείων, είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι: «Οι συμπράξεις φαρμακείων συνιστούν μια νέα προοπτική για τον κλάδο», προσθέτοντας ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1,95 δισ., η παράλληλη αύξηση του rebate καθώς και η κατά τόπους αυξημένη πυκνότητα ανοιχτών φαρμακείων αποτελούν παράγοντες που λειτουργούν αρνητικά στη βιωσιμότητα φαρμακείων. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Φ.Σ. Λάρισας το 57,6% των φαρμακοποιών λένε «ναι» στις συνενώσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχεται με νέα υπουργική απόφαση του Αδ. Γεωργιάδη
Η συμμετοχή του ΠΕΙΦΑΣΥΝ στο 37ο Συνέδριο της ΟΣΦΕ






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ