Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι στατίνες κατά του καρκίνου

26/1/2015 11:04:46 πμ
Πώς τα φάρμακα κατά της χοληστερίνης δρούν κατά των όγκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μια πρωτοποριακή έρευνα δείχνει πως τα πολύ γνωστά φάρμακα για την αντιμετώπιση της χοληστερόλης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου και κυρίως των μεταστάσεων.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ υποστηρίζουν ότι, οι στατίνες μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του καρκίνου στο σώμα, και μάλιστα με χαμηλό κόστος.

Όπως αναφέρουν, τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται την χοληστερόλη για να καταφέρουν να δημιουργήσουν μεταστάσεις σε άλλα σημεία του οργανισμού. Οι στατίνες λοιπόν, φαίνεται πως αναστέλλουν αυτή τη διαδικασία.

Οι αμερικανοί ειδικοί μάλιστα απέδειξαν ότι οι στατίνες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές έναντι κυττάρων όμοιων με αυτών που προκαλούν επιθετικές καρκινικές μεταστάσεις.

«Αν και οι στατίνες αποκλείεται να είναι αποτελεσματικές κατά του κύριου όγκου, μπορούν όμως να μπλοκάρουν την ικανότητα του να δώσει μεταστάσεις σε άλλα σημεία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι οι περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν εξαιτίας των μεταστάσσεων», σχολιάζει ο Δρ Ζολταν Ολτβάι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics