Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Οι νέες ενδεικτικές τιμές λιανικής των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. από το 2018

22/12/2017 1:24:44 μμ
Δεν είναι υποχρεωτικές για τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης θα ισχύουν από το νέο έτος για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.). Για τους Κατόχους 'Aδειας Κυκλοφορίας, τα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές οι νέες τιμές θα ισχύσουν από 2/1/2018. Για τους κατόχους άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων από 22/1/2018.

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, «η ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών», δηλαδή για τους φαρμακοποιούς. Αντίθετα, η ανώτατη νοσοκομειακή τιμή των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών.


Σημειώνεται ότι στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ ενώ στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης διαμορφώνονται ανάλογα μειωμένες για συντελεστή 6% και για συντελεστή 13%.


Δείτε εδώ τις νέες ενδεικτικές τιμές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών