Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Οι φαρμακαποθηκάριοι κατά της απόφασης για το ιδιοκτησιακό

30/10/2015 10:52:05 πμ
Το κείμενο φωτογραφίζει τα συμφέροντα της ΟΣΦΕ καταγγέλλει ο Σύλλογος φαρμακαποθηκαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



"Με οδυνηρή κατάπληξη" οι Έλληνες φαρμακαποθηκάριοι ενημερώθηκαν για το κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και αποφασίζουν να αγωνιστούν για να μην περάσει το "τερατούργημα", όπως το χαρακτηρίζουν.


Στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι "πρέπει να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο αυτό κείμενο, που όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις του κατεξοχήν αρμόδιου οργάνου των φαρμακοποιών του Π.Φ.Σ., αλλά επιπλέον παραβιάζει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα."


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων επίσης θεωρούν το κείμενο απαράδεκτο γιατί "περιέχει φωτογραφική διάταξη υπέρ των μελών της ΟΣΦΕ, νοθεύοντας καίρια τον υγιή ανταγωνισμό στο χώρο της χονδρικής πώλησης φαρμάκων. Ουσιαστικά με τη φωτογραφική αυτή διάταξη υπέρ των συνεταιρισμών, τους παρέχονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εις βάρος των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών. Η συγκεκριμένη διάταξη εκτός των άλλων είναι άδικη αφού αποδεδειγμένα το ιδιωτικό φαρμακεμπόριο στήριξε και στηρίζει τα φαρμακεία και τον ΕΟΠΠΥ, πληρώνει περισσότερους φόρους και απασχολεί περισσότερους εργαζομένους."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών