Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Οι επιστήμονες μεταναστεύουν. Το ΕΣΥ μαραζώνει

11/4/2016 9:22:46 πμ
Παραδοχή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η συνεχιζόμενη μετανάστευση των γιατρών και των άλλων επιστημόνων, εξαιτίας της κρίσης που διαρκώς διογκώνεται, αποτελεί απειλή για το μέλλον του ΕΣΥ,
σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος μίλησε στο Περιφερειακό Ιατρικό Συνέδρίο «Exploring ovel Medical Frontiers» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, ιδίως στον χώρο της ειδικότητας.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία είναι οξυμένα, ο κ Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα -όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αξιολόγησης- επισημαίνοντας πως «ο κόσμος έχει ανάγκη για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη».

«Προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες» πρόσθεσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή