Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί «ξεσκονίζουν» τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά

23/5/2017 10:38:55 πμ
Ελεγκτικό Συνέδριο, Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δ.Δ., Γραμματεία κατά της Διαφθοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σειρά σοβαρών ερωτημάτων προκύπτουν από την έρευνα της «Εφ.Συν.» στα πεπραγμένα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ). Ερωτήματα για τα οποία ήδη διενεργούν έρευνα διάφοροι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ είναι σχετικά ενήμερη και η Γραμματεία κατά της Διαφθοράς.


Η έρευνα αφορά σειρά παρατυπιών, όπως ο εσωτερικός δανεισμός ορισμένων μελών του Συλλόγου από χρήματα που προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (ένα είδος εσωτερικής «τράπεζας» δηλαδή), παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας για κάποιες από τις οποίες έχει κρούσει ήδη καμπανάκι το ΑΣΕΠ, σε άλλη περίπτωση έχει επιβληθεί ήδη πρόστιμο από το ΙΚΑ, ενώ υπάρχει σωρεία καταγγελιών για αυθαιρεσίες του Συλλόγου απέναντι σε μέλη που δεν «συμμορφώνονται» με τις επιταγές του προεδρείου.

Παράνομος εσωτερικός δανεισμός

 

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά δάνειζε συγκεκριμένα μέλη του με ποσά χιλιάδων ευρώ που προέρχονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία κανονικά έπρεπε να έχουν αποδοθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε όλα τα μέλη του συλλόγου, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. Το θέμα έγινε γνωστό σε γενική συνέλευση από μέλη και τότε το προεδρείο δικαιολογήθηκε ότι πρόκειται για «προσωπικά δεδομένα», αποφεύγοντας ουσιαστικά να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα δάνεια δεν είχαν την έγκριση του Δ.Σ.


Η λίστα, ωστόσο, που έχει στα χέρια της η «Εφ.Συν.», με τις δανειοδοτήσεις προσώπων στον σύλλογο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ουκ ολίγα. Είναι νόμιμο τα χρήματα που προορίζονται για τα φαρμακεία να αποτελούν προϊόν δανεισμού; Το προβλέπει κάποιο καταστατικό; Και τι γίνεται με όσα είναι «δανεικά και αγύριστα» και που, όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ, υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, όταν π.χ. ένας φαρμακοποιός που είχε δανειστεί έβαζε λουκέτο;


Διαβάστε περισσότερα στο http://www.efsyn.gr/arthro/syntages-paranomias-kai-aythairesias
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση