Φωνή στους ασθενείς με υπερχοληστεραιμία επιχειρεί να δώσει με την ίδρυσή του ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και φίλων πασχόντων από οικογενή υπερχοληστερολαιμία-LDL». Το μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα και μετράει ήδη τέσσερις μήνες λειτουργίας, χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο «LDL», το οποίο αντιστοιχεί στις ιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (low density lipoprotein), πιο γνωστές ως «κακή χοληστερόλη».
Στόχοι του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερλαιμία, είναι μεταξύ άλλων, η παροχή οικονομικής και ηθικής συμπαράστασης προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, η ενημέρωση όσων έχουν σχέση με τη νόσο (ιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ), αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, καθώς και η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών. Στην χώρα μας εκτιμάται ότι πάσχουν από υπερχοληστερολαιμία περίπου 22.000 άτομα.
«Εδώ και πολλά χρόνια, οι ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία, είχαμε επισημάνει την ανάγκη να συστεγαστούμε κάτω από έναν κοινό φορέα, που θα μάχεται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Είμαστε πολύ περήφανοι, που κατορθώσαμε να βρούμε κοινή βάση και να δημιουργήσουμε το πρώτο επιστημονικό σωματείο στην Ελλάδα, για αυτήν την πολύ σοβαρή ασθένεια», δήλωσε ο πρόεδρος του «LDL», Νικόλαος Αξιώτης.
«Είναι γεγονός, ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να έχουν τη φροντίδα που απαιτείται. Γι? αυτόν τον λόγο, ένα από τα κύρια μελήματα του Σωματείου μας, είναι η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, μέσω της δημιουργίας αποθεματικού και της συγκέντρωσης πόρων, μέσω δωρεών ή αναλόγων ενεργειών», συνέχισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι και οι ίδιοι ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία, και πρόκειται για τους : Νικόλαο Αξιώτη (Πρόεδρος), Αθανάσιο Παλλίδη (Αντιπρόεδρος), Θεοδώρα Μάγγου (Γενικό Γραμματέα) και Θεόδωρος Καπέρδας (Ταμίας).
Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και φίλων πασχόντων από οικογενή υπερχοληστερολαιμία», σκοπεύει σύντομα να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών με στόχο την ενημέρωση των ασθενών, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, να ενημερώσουν για τη σημασία της πρόληψης, αλλά και για τους τρόπους θεραπείας.
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
Νικόλαος Αξιώτης – Πρόεδρος
LDL- Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων
από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία:
Τηλ. 213 029 1504, 694 606 7301 e-mail: info@ldlgreece.gr