Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Όχι των νοσοκομειακών γιατρών στη δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Γενοσήμων

15/10/2013 2:49:18 μμ
Τους ενοχλεί το γεγονός ότι είναι ιδιωτικών συμφερόντων ενώ η εγκατάστασή του θα ειναι εντός του νοσοκομείου 'Σωτηρία'
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Διαφωνούν ριζικά οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά στην δημιουργία Ερευνητικού ιδιωτικού Κέντρου γενοσήμων φαρμάκων εντός του νοσοκομείου «Σωτηρία».


Υπενθυμίζεται πως το θέμα της δημιουργίας αυτού του συγκεκριμένου κέντρου ήρθε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου πιάστηκε στα πράσα να λαμβάνει , μετά από εκβιασμό, 50 χιλιάδες ευρώ από την διοικήτρια του νοσοκομείου ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως ισχυρίστηκε.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν εδώ και μήνες και είχαν καταλάβει αρκετές φορές το γραφείο της διοικήτριας, προκειμένου να μην προχωρήσει η σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων.


Παρά την συνολική καταδίκη της πράξης του η ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί ρητά με την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων και κλινών του Δημόσιου Νοσοκομείου στο ιδιωτικό Κέντρο γενοσήμων.

«Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η σπουδή που επιδεικνύει η διοίκηση του νοσοκομείου για τη διεκπεραίωση της άνευ ανταλλαγμάτων και όρων παραχώρησης χώρων του νοσοκομείου, με την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι. Ζητάμε την αναστολή κάθε σχετικής απόφασης» τονίζει το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ.


Η κ. Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει επίσης: «Έχοντας από την πρώτη στιγμή καταδικάσει απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια του εκπροσώπου των εργαζομένων που συνελλήφθη για εκβιασμό, επισημαίνουμε πως τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και συνδιαλλαγών, ακριβώς πηγάζουν από την αδιαφάνεια που πάντα συνοδεύει τέτοιου είδους «διεισδύσεις» του ιδιωτικού τομέα μέσα στο ΕΣΥ».

 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος