Επιπρόσθετα κατά το ταξίδι τους (εφόσον δεν μπορεί να αποφευχθεί), δεν πρέπει να τρώνε κρέας πουλερικών που δεν είναι καλά μαγειρεμένο και δεν σερβίρεται καυτό, πρέπει να αποφεύγουν τα μελάτα αυγά, πρέπει να αποφεύγουν το φαγητό από πλανόδιους πωλητές, πρέπει να πλένουν συχνά και επαρκώς τα χέρια τους, πρέπει να είναι σε επιφυλακή για πυρετό δέκα ημέρες μετά την επιστροφή τους από την Κίνα.
Όπως επισημαίνει η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη, «παρά
το γεγονός ότι προσώρας στην Ευρώπη δεν έχουν εντοπιστεί ανθρώπινα κρούσματα,
λόγω αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης των πουλιών σε οικόσιτα και άγρια
πουλερικά στην Ευρώπη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνιστά στους Ευρωπαίους
καταναλωτές να τηρούν σχολαστικά αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας. Σε περιοχές με
έξαρση κρουσμάτων, η διαχείριση των σφαγμένων πουλερικών πρέπει να γίνεται με
γάντια.
Δείτε εδώ το report του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.