Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Ο ΣΦΕΕ και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας

11/3/2024 3:14:26 πμ
Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία, η φαρμακευτική πολιτική και η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας βρίσκεται ο ΣΦΕΕ και οι εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Ειδικότερα χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα συζήτησης την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική αλλά και στη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.


Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε βάσει των κανόνων Chatham House, και στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Παυλίνα Καρασιώτου, συζητήθηκαν διεξοδικά οι άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός κλάδος, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν. 


H εκδήλωση αποτέλεσε το 8ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές ο Σύνδεσμος έχει καθιερώσει μια σταθερή επικοινωνία τόσο με τα μέλη της Κυβέρνησης όσο και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου, της υγείας, της οικονομίας και της ευρύτερης πολιτικής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Με απόφαση του Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, 'Αρη Αγγελή






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες