Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο κόσμος φοβάται ακόμα τα γενόσημα!

27/2/2018 12:53:45 μμ
Ευθύνες στους εμπλεκόμενους φορείς επιρρίπτει ο Γιάννης Τσικανδηλάκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αν και τα γενόσημα σκευάσματα έχουν κερδίσει έδαφος έναντι των πρωτοτύπων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στη χώρα μας φαίνεται πως λόγω της έλλειψης επαρκούς πληροφόρησης, οι πολίτες δεν τα εμπιστεύονται ακόμη και σήμερα, που η κυκλοφορία τους έχει διαδοθεί περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια.


Μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννης Τσικανδηλάκης αναφέρει: «Τα γενόσημα έχουν ακριβώς την ίδια δραστική ουσία με τα πρωτότυπα, απλά η διαφορά τους είναι στα έκδοχα. Στη Γερμανία το 80% των πολιτών χρησιμοποιούν γενόσημα φάρμακα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 21%. Ο κόσμος φοβάται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι συνθήκες παραγωγής των φαρμάκων αυτών και η αλήθεια είναι ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλή ποιοτικά παραγωγή γενόσημων φαρμάκων».


Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδηλάκη, ο κόσμος διακατέχεται από μια φοβία για τα συγκεκριμένα σκευάσματα, λόγω έλλειψης σωστής πληροφόρησης, θεωρώντας τα «κάτι άγνωστο». Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (μιλώντας στο πρώτο πληθυντικό), αναφέροντας ότι θα έπρεπε να το κοινοποιήσουν σωστά και ο κόσμος να ενημερωθεί. «Πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο τι σημαίνει να παίρνει γενόσημο φάρμακο», είπε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδηλάκη, η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά να αγοράζει τα πρωτότυπα φάρμακα, παρόλο που η τιμή τους είναι αρκετά υψηλότερη, παρά να επιλέξει κάποιο γενόσημο σκεύασμα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, οι οποίοι επιλέγουν τα γενόσημα, ακριβώς επειδή η τιμή τους είναι πιο συμφέρουσα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση