Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

10/5/2018 10:07:20 πμ
Διακινούνται μέσω διαδικτύου, χωρίς έγκριση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) προειδοποιεί ότι τo προϊόν Folaxan της εταιρείας Tercon s.r.o. Τσεχίας, που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση (θεραπεία και πρόληψη των καρκινικών παθήσεων) , δεν διαθέτει σχετική έγκριση.


Ο Ε.Ο.Φ. ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.


Επίσης, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές της Δανίας, ο Ε.Ο.Φ. προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του μη εγκεκριμένου προϊόντος King Kung.


Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Αρχές της Δανίας, το προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), χωρίς αυτές να δηλώνονται στη σύστασή του, και οι οποίες δύνανται να προκαλέσουν προβλήματα στους χρήστες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών με υπέρταση ή με καρδιαγγειακά προβλήματα.


Ο Ε.Ο.Φ. επισημαίνει ότι η αγορά φαρμάκων και προϊόντων από αναξιόπιστες και μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών