Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας

14/5/2021 2:53:46 μμ
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριό τους, με την ευθύνη του Φ.Σ. Σερρών, στις 15 και 16 Μαΐου 2021, αποκλειστικά διαδικτυακά. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΠΦΣ.


«Είναι ένα συνέδριο που στηρίζεται στις βασικές αρχές που πρεσβεύουμε για το φαρμακοποιό του μέλλοντος, εστιάζοντας στη διά βίου μάθηση, όπως φαίνεται μέσα από τα επίκαιρα και επιστημονικά θέματα που θα αναπτύξουν καθηγητές πανεπιστημίων και εκλεκτοί φαρμακοποιοί, και στην ανάδειξη του ρόλου του φαρμακείου ως πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παράλληλα, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα παρουσιάσουμε το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα του φαρμακοποιού εν καιρώ πανδημίας, πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί ουσιαστικά με το λειτούργημά του, που είναι να παρέχει την επιστημονική συμβουλή του σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας και τη συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή τους. Ακόμη, θα εστιάσουμε στο θέμα της ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται οι φαρμακοποιοί τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς καλούνται να διεκπεραιώσουν εργασίες, εκτός της δικής τους αρμοδιότητας, χωρίς αμοιβή και χωρίς ουσιαστική αναγνώριση από το κράτος», όπως δηλώνει ο Αναστάσης Ρόντσης, πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών.


Το συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, φαρμακοϋπαλλήλους και φοιτητές και στους συμμετέχοντες θα δοθούν 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ.  Μεγάλος χορηγός: ΒΙΑΝ. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο 29 και 30 Ιουνίου 2024
Θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ