Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Νέο σκάνδαλο με εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Κίνα

26/7/2018 11:55:47 πμ
Αφορά την παραγωγή αντιλυσσικού εμβολίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξέσπασε νέο σκάνδαλο στην αγορά φαρμάκου, με έδρα την Κίνα, αυτή τη φορά με αντιλυσσικό εμβόλιο.


Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Changsheng Biotechnology Co κατηγορείται για ανήθικη συμπεριφορά, καθώς φαίνεται πως πλαστογράφησε έγγραφα που αφορούσαν την παραγωγή του εμβολίου.


Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η σε έρευνα, που διεξήγε, διαπίστωσε πως η εταιρεία κατασκεύασε τα αρχεία παραγωγής και επιθεώρησης προϊόντων και άλλαξε αυθαιρέτως τις παραμέτρους της διαδικασίας, προβαίνοντας σε «σοβαρές παραβάσεις» του νόμου.


Παρότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που να έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα έπειτα από τη χορήγηση του εμβολίου, οι ρυθμιστικές αρχές κάλεσαν την εταιρεία Changsheng Biotechnology Co να διακόψει την παραγωγή και να ανακαλέσει το προϊόν.


Οι αντιδράσεις από πολιτικούς και πολίτες είναι οργισμένες, με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα ασφαλείας, ενώ ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε την άμεση διενέργεια έρευνας και κάλεσε για την αυστηρή τιμωρία των εταιρειών και των προσώπων που εμπλέκονται. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κοινό απαιτεί ειλικρινή πληροφόρηση.


Το σκάνδαλο απειλεί τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο ρόλο. Όσο για την ίδια την εταιρεία, η διακοπή της παρασκευής του εμβολίου θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά της. Ήδη από τα μέσα Ιουλίου που ξέσπασε το σκάνδαλο οι μετοχές της έχασαν το 47% της αξίας τους.


Πληροφορίες από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μελετήθηκε σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA
Έλαβε θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες