Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέο επαναστατικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

29/12/2015 1:01:00 μμ
Σημαντική ανακάλυψη από Αυστραλούς επιστήμονες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αυστραλοί ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν κάνει γιγαντιαία βήματα στον αγώνα ενάντια στην παχυσαρκία μέσω της ανάπτυξης ενός φαρμάκου το οποίο βασικά κλείνει δύο από τα μονοπάτια που βοηθούν στην ανάπτυξη του λίπους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Deakin στο Geelong της Αυστραλίας βρήκαν τα δύο μονοπάτια τα οποία ενεργοποιούνται από την κάνναβη και την βιταμίνη Α ώστε να κλείνουν, βασικά, και να αποτρέπουν την αύξηση του σωματικού βάρους. Τα εργαστηριακά ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο περιοδικό Ενδοκρινολογίας. Το φάρμακο δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί.

Εχουμε ανακαλύψει ότι όταν κλείνεις και τα δύο μονοπάτια που οδηγούν στην παχυσαρκία, μπορείς να την καταπολεμήσεις με πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο παρά να κλείνεις το ένα ξεχωριστά από το άλλο, είπε ο ερευνητής Δρ. Yann Gibert στο News Limited, σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων XINHUA.

Η δραστική ουσία του φαρμάκου τετραϋδροκανναβινόλη ( THC ) είναι γνωστό ότι προκαλεί υπερβολική πείνα, αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη συσσώρευση του λίπους ως μέρος του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος.

Οι επιστήμονες τώρα θα προχωρήσουν σε πειράματα σε ζώα για να αποφανθούν για την αποτελεσματική δράση του φαρμάκου. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν μπορεί να αντιστρέψει τη συσσώρευση του λίπους ή να την παρεμποδίσει, δήλωσε ο Δρ. Gibert, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι το επόμενο στάδιο της έρευνας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από το 1980, η παχυσαρκία παγκόσμια έχει διπλασιαστεί,

Μόνο το 2014, περίπου 1,9 δις ενήλικες ήταν υπέρβαροι και επιπλέον 600 εκ παχύσαρκοι με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω των 30.

Ο Δρ. Gibert είπε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της δημιουργίας ενός σούπερ φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας στο μέλλον. Μπορεί, είπε, να υπάρχει εκείνο το μαγικό χάπι για την παχυσαρκία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποτελείται από ένα συστατικό, αλλά θα είναι ένας συνδυασμός φαρμάκων, κατέληξε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics