Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέα Υόρκη: Τα φαρμακεία θα συλλέγουν δείγματα για τη διεξαγωγή Covid-Τεστ

28/4/2020 3:40:01 μμ
Με απόφαση του κυβερνήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, 'Aντριου Κουόμο με ένα διάταγμα κυβερνήτη έδωσε στα φαρμακεία της πολιτείας την αρμοδιότητα να συλλέγουν δείγματα για διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ.


Συγκεκριμένα όπως δήλωσε το Σάββατο θα επιτρέψει σε ανεξάρτητους φαρμακοποιούς να συλλέγουν δείγματα προς έλεγχο για το νέο κορονοϊό και ότι θα επεκτείνει τις έρευνες για τα αντισώματα, ξεκινώντας με όσους παρέχουν πρώτες βοήθειες και άλλους εργαζόμενους σε σημαντικά πόστα.


Ο Κουόμο ανέφερε, επίσης, ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με COVID-19 σε όλη την πολιτεία έχει μειωθεί στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από 21 ημέρες, το πιο πρόσφατο σημάδι ότι η κρίση υποχωρεί.


Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία των Φαρμακοποιών ανακοίνωσε 23 επείγοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις ώστε να διασφαλιστεί σε όλο τον κόσμο η συνέχεια της φαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και παράλληλα να μπορούν οι φαρμακοποιοί να διαδραματίσουν ακόμη ισχυρότερο ρόλο στην καταπολέμηση του COVID-19.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIP, Dominique Jordan ένα από τα μέτρα θα πρέπει να είναι η εξουσιοδότηση και αξιοποίηση του δικτυού ων φαρμακείων ώστε να πραγματοποιεί μαζικές δοκιμές διαγνωστικών τεστ σε όλους τους πληθυσμούς (μετά την έγκριση τεκμηριωμένων πρωτοκόλλων για τη χρηστικότητα των ταχέων τεστ φροντίδας για το COVID-19 σε κατάλληλα άτομα στην κοινότητα).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
Προειδοποιούν για αυξήσεις τιμών, ελλείψεις και κλεισίματα φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου