Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα μέτρα για τους ανασφάλιστους: Μπήκαν κόφτες στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

18/3/2022 2:16:11 πμ
Οι αντιδράσεις πάντως συνεχίζονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εφαρμόστηκε την Τετάρτη 16/03/2022, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις και παρά τις έντονες αντιδράσεις από φορείς και συλλόγους ιατρών, φαρμακοποιών και ασθενών, ο νόμος 4865/2021 που ορίζει ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε ιδιώτες γιατρούς φάρμακα και εξετάσεις και ότι θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από δημόσιες δομές.
Ενόψει αυτής της αλλαγής, ο ΠΦΣ ενημερώνει σήμερα τους φαρμακοποιούς για τα εξής:
  • Όσες συνταγές συνταγογραφήθηκαν από ιδιώτες ιατρούς μέχρι τις 15/03/2022 (μηνιαίες, επαναλαμβανόμενες) εκτελούνται κανονικά από τα φαρμακεία.
  • Μετά από αίτημα του ΠΦΣ έχουν μπει κόφτες στην έκδοση συνταγών από ιδιώτες ιατρούς, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στα φαρμακεία με τους ανασφάλιστους πολίτες, φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Σημειώνεται ότι ο ΠΦΣ είχε εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, καθώς πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες πολιτών. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται με τους φαρμακοποιούς να αγανακτούν που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες - ασθενείς τους, ενώ ο Φ.Σ. Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω ρυθμιστικό πλαίσιο «οδηγεί ουσιαστικά στην "απασφάλιση" σημαντικής μερίδας της κοινωνίας, αφού ούτε πλήρως καλυμμένο είναι το σύστημα υγείας με όλες τις ιατρικές ειδικότητες ούτε στελεχωμένο είναι όταν οι περισσότεροι γενικοί ιατροί έχουν αποσπαστεί από τα περιφερειακά ιατρεία. Είναι απορίας άξιο λοιπόν πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιφέρειας» και καταλήγει λέγοντας ότι: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, κύριοι! Ντροπή!».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ