Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας

1/9/2021 4:10:32 μμ
Επικεφαλής ο Α. Πλεύρης και η Α. Γκάγκα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Υγείας, από το οποίο αποχώρησαν οι Β. Κικίλιας και Β. Κοντοζαμάνης.

Αυτόν τον κρίσιμο τομέα και εν μέσω ενός 4ου κύματος πανδημίας αναλαμβάνει ως νέος υπουργός Υγείας ο δικηγόρος Αθανάσιος Πλεύρης με αναπληρώτρια υπουργό την πρόεδρο του ΚΕΣΥ Ασημίνα Γκάγκα.

Ο Β. Κικίλιας αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενώ ο Β. Κοντοζαμάνης απομακρύνεται από την κυβέρνηση. Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας παραμένει η Ζωή Ράπτη.

Ο Α. Πλεύρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία. Από το 2006, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο». Είναι δικηγόρος Αθηνών ΠαρΆ Αρείω Πάγω. Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε το 2007 με το ΛΑΟΣ, ενώ από το 2012 προσχώρησε στη ΝΔ.

Η Α. Γκάγκα είναι συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ "Η Σωτηρία", ενώ το 2020 ορίστηκε ως πρόεδρος του ΚΕΣΥ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών