Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέα γενόσημα φάρμακα στην αγορά! Εκδόθηκε τη νύχτα το νέο δελτίο τιμών

1/5/2013 8:18:38 πμ
Στις 8 Μαΐου θα αρχίσει να ισχύει το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει τιμές για νέα γενόσημα φάρμακα που θα κυκλοφορούν πλέον στην αγορά αλλά και διορθώσεις σε τιμές.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στις 8 Μαΐου θα αρχίσει να ισχύει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά τη νύχτα. Περιλαμβάνει μόνο νέα γενόσημα φάρμακα αλλά και διορθώσεις τιμών. 


Παρά τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τιμολόγησε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες που απευθύνονται σε σοβαρά νοσήματα.
Μάλιστα ο ΣΦΕΕ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και μιλά ακόμη και για αδιαφάνεια και για μη νόμιμες διαδικασίες που δημιουργούν στρεβλό ανταγωνισμό στην αγορά.
Παρόλ' αυτά τιμές δόθηκαν μόνο σε νέα γενόσημα και μάλιστα όχι στο σύνολο όσων είχαν κάνει αίτηση.


Να σημειωθεί ότι εταιρείες με νέα φάρμακα τόσο γενόσημα όσο και πρωτότυπα καινοτόμα, περιμένουν εδώ και 2,5 χρόνια να πάρουν τα προϊόντα τους τιμές παρότι ο νόμος προβλέπει ότι από την ημέρα της σχετικής αίτησης πρέπει να τιμολογούνται εντός 90 ημερών.


Πηγή: iatropedia.gr


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ισχύουν τα ίδια με το προηγούμενο δελτίο τιμών): Στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ. Στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

Δείτε εδώ το νέο δελτίο τιμών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου