Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα φάρμακα στη ''μάχη'' κατά του καρκίνου του προστάτη

10/2/2016 10:23:50 πμ
Mεγάλα βήματα προόδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 2 TERRAIN, όπου συγκρίνεται η enzalutamide με τη bicalutamide στο μεταστατικό καρκίνο του προστάτη (mCRPC). Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται  στο περιοδικό Lancet Oncology, η enzalutamide υπερέχει έναντι της bicalutamide στο μεταστατικό καρκίνο του προστάτη” ενώ όπως δήλωσε ο Καθηγητής Axel Heidenreich, M.D., Ph.D., Διευθυντής στο Ουρολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας στη Γερμανία "παρόλη τη διπλάσια, χρονικά, έκθεση των ασθενών στην enzalutamide σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν bicalutamide, δεν παρατηρήθηκε σημαντική αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής τους. Αυτά τα ευρήματα μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κλινική πρακτική.”

Τα ποσοστά σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων που αναφέθηκαν ήταν 31% για τους ασθενείς που έλαβαν enzalutamide και 23% για τους ασθενείς που έλαβαν bicalutamide.  Οι πιο συχνές παρενέργειες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας με enzalutamide περιελάμβαναν κόπωση, οσφυαλγία, εξάψεις, υπέταση, διάρροια, μείωση βάρους και πόνο στα άκρα.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στους άντρες . Υπολογίζεται ότι ένας στους έξι  θα αναπτύξει τη νόσο, ενώ εκείνοι που ο πατέρας ή ο αδελφός τους (πρώτου βαθμού συγγένεια) έχει προσβληθεί από τον καρκίνο έχουν διπλάσιες πιθανότητες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics