Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη δημοσίευση της νέας θετικής λίστας φαρμάκων, δηλαδή των φαρμάκων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με σκοπό τη δημόσια διαβούλευση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν παρατηρήσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο: positivelist@moh.gov.gr μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 15:00μ.μ.
Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται πολύ λίγα καινοτόμα φάρμακα, που συμφωνεί με τις αναγγελίες του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή στη συνέντευξη τύπου της 4ης Ιουνίου, κατά την οποία είχε ανακοινώσει ότι "στη νέα λίστα φαρμάκων θα προστεθούν 35 καινοτόμα φάρμακα, ενώ σύντομα θα ενταχθούν και τα φάρμακα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, τα οποία όμως θα μπουν στη συνταγογράφηση με κλειστούς προϋπολογισμούς".