Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα θεραπευτικά όπλα κατά της ψωρίασης

25/2/2016 3:20:57 μμ
Ενημέρωση από την Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 


Νεότερα  επιστημονικά δεδομένα για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από Ψωρίαση, Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα (ΑΣ) και Ψωριασική Αρθρίτιδα (ΨΑ) παρουσιάστηκαν από τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas.


Σύμφωνα με τους ομιλητές η ψωρίαση είναι μία χρόνια συστηματική νόσος αυτοάνοσης αιτιολογίας που σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης συννοσηροτήτων, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής και χρήζει συστηματικής θεραπείας σε ασθενείς με μέτρια-σοβαρή νόσο1-3.

 Οι σπονδυλοαρθρίτιδες, και συγκεκριμένα η Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα (ΑΣ) και η Ψωριασική Αρθρίτιδα (ΨΑ) είναι δύο χρόνιες και επώδυνες φλεγμονώδεις νόσοι που προσβάλλουν τις αρθρώσεις ή/και την σπονδυλική στήλη και μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή αναπηρία.


Όσον αφορά τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις οι επιστήμονες ανέφεραν πως η σεκουκινουμάμπη είναι η νέα συστηματική θεραπεία για ενήλικες ασθενείς με μέτρια –σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας που προσφέρει υψηλά ποσοστά επίτευξης καθαρού δέρματος, με την ανταπόκριση αυτή να διαρκεί για τουλάχιστον τρία χρόνια στην πλειοψηφία των ασθενών. Η σεκουκινουμάμπη εμφανίζει γρήγορα και παρατεταμένα κλινικά οφέλη στην ΑΣ και την ΨΑ. Ταυτόχρονα, στο 80% των ασθενών με ΑΣ η σεκουκινουμάμπη έδειξε δυνατότητα αναστολής της δομικής βλάβης της σπονδυλικής στήλης σε διάστημα δύο ετών, ενώ στους ασθενείς με ΨΑ έδειξε αναστολή της περαιτέρω εξέλιξης της βλάβης των αρθρώσεων σε ποσοστό άνω του 84% των περιπτώσεων, με παράλληλη διατήρηση της βελτίωσης των αρθρικών και δερματικών εκδηλώσεων, της σωματικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής.


 Περισσότεροι από 9.600 ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία με σεκουκινουμάμπη σε κλινικές μελέτες για πολλαπλές ενδείξεις και πάνω από 12.500 ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία μετά την κυκλοφορία του φαρμάκου. Το προφίλ ασφάλειας που παρατηρήθηκε στους ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα & αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα υπό θεραπεία με σεκουκινουμάμπη είναι συνεπές με το προφίλ ασφάλειας στην ψωρίαση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics