Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Newcastle απαντούν στο ερώτημα: Ναι ή όχι στο βιολογικό γάλα και κρέας;
Μελετώντας τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών (μετα-ανάλυση) που αφορούσαν τα συστατικά του βιολογικού γάλακτος (πάνω από 190 έρευνες) και κρέατος (περίπου 60 έρευνες) σε σύγκριση με τα «συμβατικά», διαπίστωσαν ότι από τα πρώτα λαμβάνουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, χρήσιμα για την υγεία του οργανισμού μας.
Μερικά παραδείγματα:
- Τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν 50% περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα, π.χ. Ω3.
- Το βιολογικό γάλα περιέχει περίπου 40% περισσότερο συζευγμένο λινολεϊκό οξύ.
- Το βιολογικό κρέας περιέχει μικρότερες ποσότητες βλαβερών κορεσμένων λιπαρών οξέων, όπως μυριστικό οξύ και παλμιτικό οξύ.
Πληροφορίες από εδώ.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η διαπίστωση της εν λόγω έρευνας δεν σημαίνει ότι οι κοινοί παραγωγοί χρησιμοποιούν κακής ποιότητας ζωοτροφές ή ότι το απλό γάλα υστερεί σε ασβέστιο, πρωτεΐνες κ.ά. που επίσης το καθιστούν απαραίτητο για την υγεία του οργανισμού.