Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ν. Χαρδαλιάς: Η πληρωμή των οφειλών στους φαρμακοποιούς γίνεται σταδιακά

9/2/2022 6:32:36 μμ
Ο υφυπουργός απάντησε για τα απλήρωτα φαρμακεία από το υπουργείο 'Aμυνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «απλήρωτα φαρμακεία από το υπουργείο 'Aμυνας», ο υφυπουργός Εθνικής 'Aμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως «η πληρωμή των οφειλών στους δικαιούχους πραγματοποιείται σταδιακά, μετά τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, βάσει της χρονολογικής σειράς υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και εκκαθάρισης των αντίστοιχων δαπανών από τις υπηρεσίες ελέγχου».

Παράλληλα αναφορικά με το Στρατό Ξηράς για το οικονομικό έτος 2021, «κατανεμήθηκαν στον προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΣ 7.750.000 ευρώ για φαρμακευτική περίθαλψη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του Π/Υ έτους 2021, αυτός ενισχύθηκε με πιστώσεις ύψους 2.000.000 ευρώ. Περαιτέρω για το τρέχον έτος διατέθηκαν από τον Π/Υ ΓΕΣ πιστώσεις ύψους 900.000 ευρώ στο Ελεγκτήριο Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης (ΕΔΥΠ), το οποίο εξυπηρετεί τα φαρμακεία του Ν. Πιερίας (ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ/ΕΔΥΠ) και συνολικά πιστώσεις ύψους 4.235.000 ευρώ, με σκοπό την εξόφληση των υποχρεώσεων από φαρμακευτικές δαπάνες του ΣΞ.

Αναφορικά με το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), διατέθηκαν εγκαίρως οι εγγεγραμμένες πιστώσεις έτους 2021 για την πληρωμή των οφειλών προς τα συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ φαρμακεία της χώρας, που εξυπηρέτησαν τα στελέχη τους, ενώ δεν έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα καθυστερήσεις εξοφλήσεων σε καμία περιφερειακή ενότητα. Οι πληρωμές για δαπάνες του τρέχοντος έτους θα συνεχιστούν με τη χορήγηση νέων πιστώσεων, σε εκτέλεση του θεσμικού πλαισίου και του Π/Υ του ΠΝ και της ΠΑ», κατέληξε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις, το RRF, οι επενδύσεις Ε&Α και η φαρμακευτική καινοτομία
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ