Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

MSD: Οριστική διακοπή παραγωγής και κυκλοφορίας εμβολίου

6/2/2024 10:50:05 μμ
Πρόκειται για εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η MSD έλαβε απόφαση να διακόψει οριστικά την παραγωγή, τη διανομή και την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα Zostavax.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση δεν σχετίζεται με ζήτημα ποιότητας ή ασφάλειας του προϊόντος και δεν επηρεάζει το προϊόν που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Ελήφθη όμως «λόγω της μείωσης της κλινικής χρήσης του σε παγκόσμιο επίπεδο και της διαθεσιμότητας εναλλακτικών εμβολίων». 


Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η παραγωγή έχει ήδη σταματήσει από τον Δεκέμβριο του 2023, ωστόσο το διαθέσιμο απόθεμα θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά μέχρι εξαντλήσεώς του ή μέχρι την ημερομηνία λήξεως και συνιστά στους επαγγελματίες υγείας να αρχίσουν να συζητούν κατάλληλες εναλλακτικές επιλογές με τους ασθενείς τους το συντομότερο δυνατό.


«Στην MSD επανεξετάζουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας σε συνεχή βάση, λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη την αξία των φαρμάκων και των εμβολίων μας για τους γιατρούς και τους ασθενείς και την κλινική χρήση των εγκεκριμένων ενδείξεων. Αυτή η συνεχής αξιολόγηση μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε να επανεπενδύουμε στην έρευνα νέων φαρμάκων και εμβολίων, καθώς και εκείνων που περιλαμβάνονται στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας για νόσους όπου υπάρχει ακόμα ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη», αναφέρει η εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει σχετικά και τον ΕΟΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μελετήθηκε σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA
Με απόφαση του Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, 'Αρη Αγγελή






Σχετικά άρθρα

Sanofi: Προχωρά στην πώληση του 50% του μεριδίου της στην Opella
Ένα βήμα ακόμα προς την πλήρη απόσχισή της
360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»
Integris Pharma: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Altrazeal Life Sciences
Για την αποκλειστική διάθεση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Altrazeal®
Novartis: Το 2024 προσέγγισε 30,2 εκατ. ασθενείς μέσω προγραμμάτων πρόσβασης
Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς ασθενείς & φροντιστές