Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Μόνο συσπειρωμένοι γύρω από τα συλλογικά μας όργανα θα επιβιώσουμε»

12/12/2012
Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Σήφη Σπαντιδάκη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Σήφη Σπαντιδάκη:


"Ρέθυμνο, 12/12/2012


Συνάδελφε


Το χθεσινό κρεσέντο του υπ .Υγείας, με τις κορώνες για απελευθέρωση τελείως του ωραρίου, την κατάργηση της σχέσης του με την διαδικασία των εφημεριών, την προσπάθεια της θεσμοθέτησης διαδικασιών που καταργούν ουσιαστικά τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους (κατάργηση των Π. Συμβουλίων ούτως ώστε να επιτιμούνται τα λαμόγια και οι Σαββατιανοί... ) και την καθιέρωση ενός καθεστώτος ζούγκλας ΚΑΙ στον χώρο του φαρμάκου, όπου το φάρμακο θα μαζεύεται από τα σπίτια και από τις Μ.Κ.Ο και θα διανέμεται από τους πάγκους της λαϊκής, μαζί με τα ζαρζαβατικά, μόνο μελαγχολία μπορεί να προκαλέσει.


Ούτε στο πιο εφιαλτικό μας όνειρο, θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το διολίσθημα ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης, να δηλώνει ευθαρσώς ότι το πρόβλημα σήμερα της κοινωνίας είναι να είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά, χωρίς ωράριο καθορισμένο και με ένα φαρμακοποιό εξαθλιωμένο, βιολογικά και οικονομικά, να παρακαλά να βρει κάποια χρήματα, για να τα διαθέσει, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ και μέσω αυτού τον δύσμοιρο ασφαλισμένο, ο οποίος είναι απελπιστικά στριμωγμένος.


Τι άραγε επιδιώκει ο υπουργός, με τις κορώνες του για το ωράριο κλπ και γιατί χρησιμοποιεί άραγε αυτό το εργαλείο που και ο προκάτοχός του (Λοβέρδος ) χρησιμοποίησε;


Είναι πλέον ξεκάθαρο... Η περαιτέρω αύξησης των ωρών εργασίας, η μείωση του ποσοστού κέρδους, τα rebates, τα ΦΥΚ, η αύξηση της φορολογίας και των εισφορών, σε συνδυασμό με την πίεση του προμηθευτή και τους εξαθλιωμένους οικονομικά ασφαλισμένους, οδηγούν στην απομάκρυνση του φαρμακείου που γνωρίζουμε από την αγορά.


Και μετά άραγε, τι;


Το ερώτημα αυτό δεν απευθύνεται μόνο στους κυβερνητικούς, που έχουν στην πίσω μεριά του μυαλού τους πως θα καμουφλάρουν τη γύμνια του ΕΟΠΥΥ, αλλά κυρίως τους ίδιους τους συναδέλφους, που φαντάζονται τον εαυτό τους (το φαρμακείο τους) μόνο να επιβιώνει και όχι τα άλλα φαρμακεία. Οι συνάδελφοι αυτοί σπεύδουν να σπάσουν... ωράρια, να αρπάξουν συνταγές από τους απεργούντες και να εκμεταλλευτούν τον αγώνα των υπολοίπων.


Είναι αφελείς.


Αυτό για δύο λόγους:


Ο πρώτος, γιατί όταν ο διπλανός σου πνίγεται, στην απελπισία του επάνω θα πνίξει και εσένα, με την έννοια ότι θα δημιουργήσει τόσο μεγάλη αναταραχή στην αγορά που θα κάνει την δική σου επιβίωση αδύνατη.


Ο δεύτερος, γιατί η αποδυνάμωση της μαζικότητας στη διεκδίκηση και η αποσάθρωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης αφήνει όλους και καθένα ξεχωριστά περισσότερο εκτεθειμένους στις ορέξεις της αγοράς και στη ζούγκλα που δημιουργεί η απουσία θεσμών και νομικού πλαισίου. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο καταναλωτής παίρνει από τα χέρια μας ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ και όχι πχ, μαρούλια που μπορεί, πολλές φορές, να καλλιεργήσει και στον κήπο του!!!


Συνάδελφοι


Υπό τις συγκεκριμένες συγκυρίες που βιώνουμε, όλοι πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από τα συλλογικά μας όργανα (Π.Φ.Σ., Φ.Σ.) γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσουμε.


Όλοι μαζί παλεύουμε για την απεμπλοκή μας από την μέγγενη των μέτρων που η κυβέρνηση έχει επιλεκτικά εφαρμόσει για εμάς και όχι μόνο, προκειμένου να σπρώξει κάτω από το χαλί, τη γύμνια της.


Καλώ τους συναδέλφους που σφυρίζουν αδιάφορα... να συμμετέχουν και αυτοί, στον κοινό αγώνα”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχουν γίνει 600 χιλιάδες περισσότεροι σε σύγκριση με πέρυσι
Τα αιτήματα από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Σάρωσαν στα φαρμακεία οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί φέτος
Έχουν γίνει 600 χιλιάδες περισσότεροι σε σύγκριση με πέρυσι
Οι παγκόσμιες τάσεις και οι προκλήσεις στη φαρμακευτική πρακτική
Τα αιτήματα από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Επανακυκλοφορεί το «Επί του Εργαστηρίου» ανανεωμένο και επικαιροποιημένο
Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του
Δημιουργείται πειραματική ειδικότητα παρασκευαστή φαρμάκου στα ΣΑΕΚ
Με συνεργασία του υπ. Παιδείας και της ΠΕΦ