Είναι εξαιρετικά ευεργετικό φυσικό μέσο ισορροπίας για τους ανθρώπους που υποφέρουν από φούσκωμα, δυσανεξία σε τροφές και λακτόζη και από δυσκοιλιότητα, αφού το L(+) γαλακτικό οξύ συμβάλλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών και της λακτόζης, ενώ ταυτόχρονα βοηθά σημαντικά τον οργανισμό στην απορρόφηση πολύτιμων μετάλλων και ενζύμων, αφού αυξάνει την βιοδιαθεσιμότητά τους. Χρησιμοποιείται με επιτυχία για τον καθαρισμό και την ενίσχυση της εντερικής χλωρίδας σε άτομα που υποφέρουν από υπερανάπτυξη του μύκητα candida και άλλων παθογενών μικροοργανισμών μετά από αυξημένη χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων.