Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μηνυτήριος αναφορά του προέδρου του Φ.Σ.Α. εναντίον του ΕΟΠΥΥ

16/1/2013
Σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν με τις ατομικές πληρωμές ΟΠΑΔ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α., Κωνσταντίνος Λουράντος, εναντίον του ΕΟΠΥΥ. Σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. αναφέρει:

 

"Επειδή η κοροϊδία πάει σύννεφο και δεν υπάρχει κανείς στον ΕΟΠΥΥ για να δώσει εξηγήσεις και λύσεις, επειδή τα έγγραφά μας έχουν... καταχωρηθεί καταλλήλως, προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον ΕΟΠΥΥ για να μάθω γιατί έπραξαν αυτή την αθλιότητα πληρώνοντας τα χρέη του ΟΠΑΔ μέσω των προσωπικών λογαριασμών του πάλαι ποτέ ΙΚΑ (αρκετοί εκ των οποίων δεν υπάρχουν πια η δε ASPIS BANΚ έχει κλείσει !!! ) και όχι μέσω του ΦΣΑ ώστε να πληρωθούν όλοι.

 

Βρήκα επιτέλους την κα Περδίκη υπεύθυνη των οικονομικών του ΟΠΑΔ η οποία μου απάντησε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πληρώνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς, όπως έγινε και με την... προκαταβολή που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο!

 

Με τη μόνη διαφορά ότι πέρυσι τον Μάρτιο, Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΦΣΑ!!!

 

Ούτε αυτό δεν το ήξεραν!!! Ουσιαστικά πλήρωσαν με αυτόν τον τρόπο για να μην γνωρίζει ο ΦΣΑ τι πληρώθηκε κάθε μέλος και γιατί ήθελαν να εξυπηρετήσουν Τράπεζες και φάκτορινγκ...

 

Αμέσως έφυγε η κάτωθι μηνυτήριος αναφορά:

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Κωνσταντίνου Λουράντου του Ανδρέα, φαρμακοποιού (ΑΦΜ 019204070, ΔΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ) και νομίμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής», κατοίκου ως εκ της ιδιότητάς του Αθηνών, οδός Μυλλέρου αρ. 1 και Αγησιλάου

 

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ

 

Είμαι τα τελευταία 18 χρόνια αιρετός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (: ΦΣΑ)

 

Όπως καλώς γνωρίζετε η αφερεγγυότητα του Ελληνικού Κράτους προς τους προμηθευτές του και η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την ανυπαίτια καταστροφή συνετών επαγγελματιών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

Εν όψει αυτού σας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ τα ακόλουθα:

 

Βάσει των εξαγγελιών της Πολιτείας για πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων χρημάτων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, οι φαρμακοποιοί μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τον οποίο εκπροσωπώ, εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές προς τις φαρμακαποθήκες προμηθευτές τους, πληρωτέες την σήμερον 15.1.2013 για την πληρωμή των φαρμάκων που προμηθεύουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

 

Επειδή προ ημερών ο ΕΟΠΥΥ είχε δηλώσει την πρόθεσή του να προβεί σε απευθείας καταβολές στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, παραβιάζοντας ευθέως την υποχρέωσή του που απορρέει από τη μεταξύ μας συλλογική σύμβαση και επιβάλλει πληρωμή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος εν συνεχεία διανέμει τα αντίστοιχα χρήματα στα μέλη του, δια των με αριθ. πρωτ. 273/10-1-2013 και 372/11-1-2013 εγγράφων του ΦΣΑ ενημέρωσα τον ΕΟΠΥΥ ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατατεθούν στο Σύλλογό μας προς αποφυγή προβλημάτων που είχαν να κάνουν με το κλείσιμο ανενεργών τραπεζικών λογαριασμών εκ μέρους των δικαιούχων-μελών μας, το κλείσιμο της ASPIS BANK και του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ όπου τηρούνταν λογαριασμοί μελών μας, την αλλαγή νομικής μορφής των επιχειρήσεών τους, τη συνταξιοδότησή τους κ.ο.κ.

 

Στην πράξη αυτή ο ΕΟΠΥΥ προέβη μολονότι την χρονικά πρότερη καταβολή του 25% των χρεών του ΟΠΑΔ, την είχε διενεργήσει απευθείας στο διανεμητικό λογαριασμό του Συλλόγου μας, ως όφειλε.

 

Εντούτοις, ο ΕΟΠΥΥ, όπως εκπροσωπείται, παρά τις ρητές προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας και τη μεταξύ μας συλλογική σύμβαση, επέλεξε να καταθέσει τα χρήματα των δικαιούχων απ? ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών μας, τους αριθμούς των οποίων διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ? ευθείας τους φαρμακοποιούς (ήτοι προ της εντάξεώς του στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβει υπ? όψιν του ότι πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών έχουν κλείσει καθώς οι δικαιούχοι λόγω του ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει από το Σύλλογό μας.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία.

 

Επειδή ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να έχει καταγγείλει τη μεταξύ μας σύμβαση προβαίνει διαρκώς σε καταστρατήγησή της, προς βλάβη των μελών μας.

 

Επειδή είναι προφανές το έννομο συμφέρον μου να καταμηνύσω την παράνομη αυτή πράξη του ΕΟΠΥΥ που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή πλήθος κόσμου.

 

Παρακαλώ όπως διατάξετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας, που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού.

 

Αθήνα, 15.1.2013

Μετά τιμής

Ο αναφέρων

 

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ”.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση