Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μήνυση Κ. Λουράντου προς Λ. Παπαγεωργόπουλο

29/5/2013 1:35:21 μμ
Αύριο αναμένεται να κατατεθεί η μήνυση σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του κ. Λουράντου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μήνυση κατά του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου για παράβαση καθήκοντος αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη 30 Μαΐου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, μετά την άρνηση του πρώτου να καταθέσει στον ΦΣΑ τα στοιχεία των φαρμακείων της δύναμης του Συλλόγου στα οποία ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε επιλεκτικά οφειλές για εκτελεσμένες συνταγές περασμένων μηνών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο Κώστας Λουράντος.


Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος επικαλείται κώλυμα στην σχετική ενημέρωση λόγω της ύπαρξης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά ο πρόεδρος του ΦΣΑ διαβεβαιώνει ότι ό σχετικός ισχυρισμός Παπαγεωργόπουλου είναι μόνον προσχηματικός.


Πηγή: ygeia360.gr

Κείμενο Λουράντου

Ακολουθεί και το σχετικό κείμενο του Κ. Λουράντου όπου ανακοινώνεται η ανωτέρω είδηση:


"Ο Φ.Σ.Α. προσπαθώντας να πληροφορηθεί όλο το παρασκήνιο της έκτακτης και κατ' εξαίρεση πληρωμής κάποιων φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από όπου παρέλαβε τη σχετική εισαγγελική εντολή, την οποία κατατέθεσε την 15.5.2013 στον ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ. 16734). Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να την υλοποιήσει κατά παράβαση καθήκοντος, τη στιγμή που άριστα γνωρίζει ότι μεταξύ μας υπάρχει έγκυρη συλλογική σύμβαση, δυνάμει της οποίας εμείς προωθούμε προς τον ΕΟΠΥΥ τις συνταγές και τους λογαριασμούς όλων των μελών μας για πληρωμή, πολλώ δε μάλλον ως καθ' ύλην αρμόδιοι γινόμαστε αποδέκτες όλων των κατασχετηρίων, εκχωρήσεων κλπ εγγράφων που αφορούν ένα έκαστο των μελών μας.

Όπως καλώς γνωρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αλλά και ο ΠΦΣ που αδυνατεί να πάρει θέση, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ μας ενημερώνει σε μηνιαία βάση με την αποστολή cd για το ποια ακριβώς φαρμακεία πληρώθηκαν και για ποια ακριβώς ποσά (κατόπιν περικοπών κλπ), ώστε να μην τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οποίο εν προκειμένω επικαλείται για να παρακάμψει ρητή εισαγγελική εντολή. Πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ αποτελούν προσωπικά δεδομένα για τον ΕΟΠΥΥ τα ονόματα όσων πληρώνονται μέσω του συλλόγου μας, αλλά να αποτελούν προσωπικά δεδομένα οι δικές του κατ' εξαίρεση πληρωμές; 

Το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα λέει όλα: Δεν αναφέρει πουθενά τον τρόπο πληρωμής των μελών μας με την αποστολή cd, πράγμα που αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, αλλά προσπαθώντας να προκαταβάλει την απόφαση της Αρχής δηλώνει πως «με τη χορήγηση στοιχείων των υποβληθέντων δαπανών των φαρμακείων θεωρεί οτι ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ καλυπτόμενα από το φορολογικό απόρρητο»! Τσιμουδιά για τις μηνιαίες πληρωμές!!!

Ζητούμε για τελευταία φορά να προχωρήσει στην εκτέλεση της παραπάνω εισαγγελικής εντολής, άλλως θα προβούμε σε καταμήνυσή του για παράβαση καθήκοντος.
Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα ανεχτούμε αυθαίρετες ενέργειές του ΕΟΠΥΥ που λαμβάνουν χώρα -υπό το πρόσχημα της δήθεν προστασίας προσωπικών δεδομένων- και δια των οποίων επιχειρείται να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ παράτυπες διαδικασίες, ώστε στο μέλλον ο ΕΟΠΠΥ να πληρώνει όποιον θέλει, όποτε θέλει...

ΩΣ ΕΔΩ!!!

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ"

 



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση