Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μηχανισμός Ανοικτών Δεδομένων Φαρμάκου & Υγείας στην Ελλάδα

5/1/2022 5:33:49 μμ
Ευκαιρία για ανάπτυξη & τεκμηριωμένη πολιτική Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2021, παρουσιάστηκε η ενδιαφέρουσα μελέτη για την υλοποίηση ενός μηχανισμού ανοικτών δεδομένων φαρμάκου & υγείας.

Η μελέτη αφορά την υλοποίηση, τη διακυβέρνηση και το περιεχόμενο ενός μηχανισμού ανοικτών δεδομένων, με διαφορετικά επίπεδα διαβαθμισμένης πρόσβασης ανάλογα με το είδος των χρηστών. 

Πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των κρίσιμων παραμέτρων για την εφαρμογή ενός αποδοτικού, βιώσιμου και πλήρως διαφανούς πλαισίου πρόσβασης σε δεδομένα φαρμάκου, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και του εμπορικού απορρήτου.

Η μελέτη απαντά στο πρόβλημα του κατακερματισμού των δεδομένων συνταγογράφησης, αναλύοντας τις προϋποθέσεις για την ταχεία υλοποίηση ενός μηχανισμού ανοικτών δεδομένων με το ελάχιστο δυνατό κόστος μέσω της αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών.

Η μελέτη ανατέθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στην εταιρεία Reformed, με τη χορηγία της ELPEN.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών