Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μετρήστε το άγχος σας με το smartphone

22/1/2016 1:05:00 μμ
Νέα μέθοδος για την άμεση μέτρηση της ορμόνης του στρες με μικρό κόστος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στιγμιαίες εξετάσεις για μέτρηση της ορμόνης του στρες, μέσω κινητού τηλεφώνου, υπόσχονται το επόμενο διάστημα οι επιστήμονες.

Με έναν απλό σωλήνα, ειδικό λογισμικό και δείγμα σάλιου, οι χρήστες θα μπορούν να μετρούν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ενδοκρινολογίας στις ΗΠΑ.

«Έχουμε σχεδιάσει μία μέθοδο, με την οποία ο καθένας με ένα smartphone θα είναι σε θέση να μετρήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στους σιελογόνους αδένες γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα», σχολίασε ο Αμερικανός επικεφαλής ερευνητής δρ. Joel Ehrenkranz, διευθυντής Ενδοκρινολογίας.


Σύμφωνα με τον ερευνητή, το κόστος τις συγκεκριμένης εξέτασης σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στις ΗΠΑ μπορεί να ανέλθει στα 50 δολάρια και να χρειαστεί να περάσει μία εβδομάδα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Η εξέταση μέσω smartphone, όπως είπε, θα κοστίζει 5 δολάρια και θα δίνει αποτελέσματα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.


Οι ειδικοί σημειώνουν ότι περιοχές όπου δεν υπάρχουν εργαστήρια για τη μέτρηση της κορτιζόλης, θα μπορούν να καλύπτονται μέσω του συγκεκριμένου διαγνωστικού τεστ.

 

Η μέτρηση της κορτιζόλης σιέλου με αυτήν την τεχνολογία παρέχει στους ανθρώπους να παρακολουθούν εύκολα και ανέξοδα τα προσωπικά βιομετρικά επίπεδα του άγχους τους.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Για να γίνει η εξέταση, ο χρήστης βάζει ένα καλαμάκι που μοιάζει με συλλέκτη σάλιου κάτω από τη γλώσσα και τοποθετεί το δείγμα που συλλέγει σε έναν ειδικό αισθητήρα, ο οποίος ευθυγραμμίζει ένα φακό και διαχέει το φως με τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου και το φλας.

Λίγα λεπτά αργότερα, το αποτέλεσμα έχει βγει...

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Νέες καινοτόμες θεραπείες υπόσχονται αποκατάσταση του δέρματος






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics