Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Merck: Νέα δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης

25/9/2024 10:40:36 πμ
Επιβεβαιώνονται τα οφέλη της έγκαιρης θεραπείας και η διαρκής αποτελεσματικότητά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Merck παρουσίασε το μακροπρόθεσμο προφίλ ασφάλειας, τα δεδομένα παρατεταμένης αποτελεσματικότητας και τη διαρκή επίδραση των δισκίων κλαδριβίνης σε άτομα με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση (RMS) στο 40ό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Θεραπεία και την Έρευνα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ECTRIMS) που πραγματοποιήθηκε 18-20 Σεπτεμβρίου στην Κοπεγχάγη. 


Σε 34 συνολικά παρουσιάσεις περιλαμβάνονται δεδομένα από διάφορες υπομελέτες της MAGNIFY-MS που καταδεικνύουν την επίδραση των δισκίων κλαδριβίνης στην εξέλιξη της αναπηρίας και στη φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος και σε μια προφορική παρουσίαση δεδομένα για τα αποτελέσματα της ανοσολογικής ανασύστασης. 


Συγκεκριμένα μελέτες Φάσης IV καταδεικνύουν σταθερά την ασφάλεια και την υψηλή αποτελεσματικότητα των δισκίων κλαδριβίνης στα αποτελέσματα NEDA-3, MRI και γνωστικής λειτουργίας σε περίοδο 4 ετών. Επίσης νέα δεδομένα για τους βιοδείκτες αίματος και CSF δείχνουν την επίδραση των δισκίων κλαδριβίνης στην ευόδωση της ανασύστασης των ανοσοκυττάρων, ενώ κλινικά δεδομένα επιβεβαίωσαν ότι το 93,7% των ασθενών δεν παρουσιάζουν εξέλιξη ανεξάρτητη από τη δραστηριότητα υποτροπής (PIRA). 


Ο Alexander Kulla, Senior Vice President & Medical Unit Head Neurology & Immunology της Merck δήλωσε: «Τα δισκία κλαδριβίνης συνεχίζουν να επιδεικνύουν το σταθερό προφίλ ασφάλειας τους με διαρκή οφέλη, επηρεάζοντας τις ζωές περισσότερων από 100.000 ατόμων που ζουν με πολλαπλή σκλήρυνση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας






Σχετικά άρθρα

Karabinis Medical: Καθαρισμός της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας στις 2/10
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»
Η Novo Nordisk Μέγας Χορηγός του Athens Heart Festival 2024
Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη
BMS Ελλάδας: Τιμά τους ασθενείς με χρόνια αποφρακτική υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Σειρά δράσεων από τη Novartis Hellas για την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας