Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγάλη γιορτή από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης για τους πολίτες

9/9/2024 5:57:22 πμ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης επανέρχεται και φέτος με τη διοργάνωση-θεσμό για την πόλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού. Στις 22/9/2024, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό θέατρο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα στηθούν μικρές τέντες, δημιουργώντας έναν «ανοικτό» στεγασμένο χώρο σαν φαρμακείο. Εκεί θα βρίσκονται φαρμακοποιοί-μέλη του Συλλόγου που θα ενημερώνουν το κοινό για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως είναι η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι εμβολιασμοί ενηλίκων, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών και άλλα θέματα υγείας και ευεξίας. Επίσης εταιρείες χορηγοί θα ενημερώνουν για προϊόντα και υπηρεσίες.


Παράλληλα, θα διανέμεται στους διερχόμενους ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί καμπάνια προβολής στα social media και σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρξει και αφίσα για τις βιτρίνες των φαρμακείων που θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στα μέλη του Συλλόγου. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος και μοναδικός σε όλη την Ελλάδα Φαρμακευτικός Σύλλογος που γιορτάζει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή από το 2018 με ανοικτές εκδηλώσεις για το κοινό. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι ο εορτασμός της Ημέρας Φαρμακοποιού σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τουλάχιστον 7.000 πολιτών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024






Σχετικά άρθρα

ΦΣΘ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 200.000 αντιγριπικά εμβόλια
Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19
Οι φαρμακοποιοί γιορτάζουν και αποδεικνύουν την αξία τους
Με δύο επιστημονικά άρθρα και ένα συμπόσιο από τον Π.Ο.Υ. και τη FIP
Φαρμακαποθηκάριοι: Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί με τους φαρμακοποιούς
Και τίθενται δύο νέα ερωτήματα στον ΠΦΣ