Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγάλη έρευνα για τα προϊόντα αυτοφροντίδας που χορηγούν Αμερικανοί φαρμακοποιοί

2/2/2022 5:33:18 μμ
Δημοσιεύεται σε πολυτελή έκδοση των Pharmacy Times
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ποια προϊόντα αυτοφροντίδας συνιστούν οι φαρμακοποιοί στις ΗΠΑ; Μια πολυτελής έκδοση του pharmacytimes.com σε συνεργασία με την εταιρεία U.S. News & World Report απαντά στο ερώτημα, έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες από χιλιάδες φαρμακοποιούς ανά τη χώρα και για χιλιάδες προϊόντα.

Το f.daily δημοσιεύει σήμερα τι συνιστούν οι Αμερικανοί φαρμακοποιοί για τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης. Σύμφωνα με την έρευνα, οι συστάσεις των φαρμακοποιών παρουσιάζουν ποικιλία, με το 34% των φαρμακοποιών να προτείνουν στους πελάτες τους παστίλιες με βενζοκαΐνη, ενώ οι υπόλοιποι στρέφονται κυρίως στα συμπληρώματα διατροφής. Το 27% δίνει ταμπλέτες με ψευδάργυρο και το 23% σκεύασμα με εχινάκεια, ψευδάργυρο και άλλα φυτικά συστατικά που ισχυρίζεται ότι μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Στα ρινικά σπρέι δεν βλέπουμε αυτήν την ποικιλία. Υπάρχει ξεκάθαρη προτίμηση των φαρμακοποιών των ΗΠΑ για την οξυμεταζολίνη (76%), με τεράστια διαφορά από το επόμενο προϊόν (7%) που ήταν σκεύασμα με χλωριούχο νάτριο και διττανθρακικό νάτριο.

Αντίστοιχα, στα αναλγητικά/αντιπυρετικά, η παρακεταμόλη έχει την τιμητική της, καθώς προτείνεται σχεδόν από το σύνολο των φαρμακοποιών. Η διαφοροποίηση είναι μόνο μεταξύ της σκέτης παρακεταμόλης (29%) και συνδυασμών αυτής με άλλες ουσίες (π.χ. δεξτρομεθορφάνη και φαινυλεφρίνη).

Τέλος, μεγάλη κίνηση έχουν τα σκευάσματα με κάμφορα, μενθόλη και έλαιο ευκαλύπτου, καθώς προτείνονται από το 96% των φαρμακοποιών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Έχουν θετικά αποτελέσματα για την υγεία






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ