Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγάλη διάκριση για τον τομέα Φαρμακολογίας του ΕΚΠΑ

30/10/2017 9:45:24 πμ
Διακρίνεται παγκοσμίως για το ερευνητικό του έργο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο απολαμβάνει φέτος το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΕΚΠΑ), με τους τομείς της Φαρμακολογίας και της Ιατρικής να το ανεβάζουν σε υψηλότατες θέσεις σε παγκόσμια κατάταξη!


Η πρώτη σημαντική διάκριση έρχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη αξιολόγηση του National Taiwan University, η οποία βασίζεται κυρίως στο "Performance ranking of Scientific Papers", δηλαδή στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε Ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.


Το ΕΚΠΑ εδώ καταλαμβάνει τη 215η θέση ανάμεσα στα 800 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις συνολικά 4.000, ενώ εάν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, το ΕΚΠΑ τοποθετείται στην 203η θέση.


Στην ίδια αξιολόγηση, ο τομέας Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας ανεβάζει την κατάταξη του ΕΚΠΑ στην 75η θέση, η Ιατρική στην 139η θέση και οι Επιστήμες της Ζωής στην 239η θέση. 


Κατά δεύτερον, στον ειδικό πίνακα διεθνούς κατάταξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με βάση την απασχολησιμότητα των αποφοίτων και τη φήμη τους στην αγορά εργασίας του οργανισμού Quacquarelli Symonds (QS), για πρώτη φορά εντάχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το έτος 2017-2018, στις θέσεις 201 - 250 παγκοσμίως. Στον ίδιο πίνακα κατάταξης βρίσκονται ακόμα δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 201-250 και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 301-500.


Αξίζει να αναφερθεί ότι στο φετινό πίνακα αυξήθηκε σημαντικά το εύρος αυτής της κατάταξης. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια αναλύονταν δεδομένα που αφορούσαν 300 ιδρύματα και δημοσιευόταν κατάλογος με 200, φέτος διπλασιάστηκε ο αριθμός των αξιολογημένων ιδρυμάτων με δημοσίευση των 495 σημαντικότερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατάταξη με κριτήριο την απασχολησιμότητα των αποφοίτων.


Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενεργοποιεί για 7η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey»






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση