Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Με το γνήσιο της υπογραφής θα αποζημιώνονται τα αναλώσιμα

26/11/2014 9:39:55 πμ
Νέα εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αποζημίωση αναλώσιμων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Από 1η Δεκεμβρίου, τα αναλώσιμα υλικά και τα σκευάσματα ειδικής διατροφής θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους αποκλειστικά με το «γνήσιο της υπογραφής», όπως ορίζει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ.


Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση (του νόμου 1599/1986), η οποία θα πρέπει να συντάσσεται από τον/τη δικαιούχο του Οργανισμού που κάνει χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων είτε από συγγενή πρώτου βαθμού συγγενείας.


Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα της διαδικασίας απόδοσης δαπάνης, διευκρινίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστούν αποδεκτές οι παραπάνω υπεύθυνες δηλώσεις παραλαβής αποτελεί η παρουσία του γνησίου της υπογραφής επί αυτών».

Σημειώνεται ότι για όσες υπεύθυνες δηλώσεις έχουν ήδη συνταχθεί (ανεξαρτήτως εάν έχουν κατατεθεί ή όχι) δεν κρίνεται απαραίτητο αναδρομικά το «γνήσιο της υπογραφής», εκτός από την περίπτωση που γίνεται χρήση ενιαίου εντύπου υπεύθυνης δήλωσης παραλαβής και εξουσιοδότησης για την κατάθεση των δικαιολογητικών, οπότε κρίνεται απαραίτητη η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Σύμφωνα πάντως με τον ΕΟΠΥΥ, η ημερομηνία της γνωμάτευσης θα προηγείται της αγοράς των ειδών ειδικής διατροφής και του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού.


 

Πηγή: healthview.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος