Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μάθετε για το νεανικό διαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενο τύπου 1)

28/1/2015 2:29:34 μμ
Ημερίδα από την Κάρτα Διαβήτη και ΙΑΣΩ General με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η Κάρτα Διαβήτη σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ General διοργανώνει, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, ημερίδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα «Μαθαίνω για το νεανικό διαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενο τύπου1)».

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών πάνω στο νεανικό διαβήτη και την αντιμετώπιση έκτακτων επιπλοκών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.


Ποιους αφορά, πώς διαγιγνώσκεται, τι συμβαίνει, τι σημαίνει αλλά και πώς θεραπεύεται. Πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα –συχνά νέο– συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή. Πώς θα προσεγγίσουμε και πώς θα στηρίξουμε ψυχολογικά ένα νέο με διαβήτη, ινσουλινοεξαρτώμενο.


Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Λέπουρας Αντώνιος, παθολόγος-διαβητολόγος, διευθυντής Παθολογικής-Διαβητολογικής κλινικής του ΙΑΣΩ GENERAL και η κ. Βλαχοπούλου Χριστίνα, ψυχοθεραπεύτρια, συμβουλευτική ψυχολόγος BSc, MSc.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ General (Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός) και ώρες 17:00 με 19:00.

Ενδιάμεσα θα υπάρξει ολιγόλεπτο διάλειμμα.


Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου από την Bayer Hellas.


 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα ήταν εξυπηρετική η δήλωση της συμμετοχής σας στο email info@kartadiaviti.gr ή με ένα fax στο 2106520082 (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας)

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.


Χορηγός Επικοινωνίας της ημερίδας: www.xenesglosses.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ισχύει για τις επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις
Ο FDA ενέκρινε τη χρήση της σε ασθενείς που πάσχουν παράλληλα από διαβήτη τύπου 2 και χρόνια νεφρική νόσο






Σχετικά άρθρα

Έτοιμες οι φαρμακευτικές για την πιθανή έξαρση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Εμβόλια και θεραπείες είναι έτοιμα για κυκλοφορία
FDA: Ενέκρινε καινοτόμο αναλγητικό της Vertex
Είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων
Η κατάλληλη φροντίδα σε πόνο και ερεθισμό του λαιμού
Από το Medical Information Department – Farmasyn
ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Μεταξύ αυτών και ένα νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας