Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μάθετε για τη φαρμακοποιό κόρη της Βασιλικής Θάνου

1/9/2015 9:51:02 πμ
Διατηρεί φαρμακείο στη Νέα Κηφισιά και δίνει και εκείνη μια καθημερινή μάχη όπως και οι συνάδελφοί της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ίσως η φαρμακοποιός Μάγδα Χριστοφίλου να μην περίμενε ότι η μητέρα της θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Το βέβαιον είναι όμως πως πιθανότατα να ανέμενε να γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου. 'Αλλωστε η Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου είχε μεγάλη ιστορία στο συνδικαλισμό. Παρότι κάποιοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν πως ξεπέρασε την ιεραρχία για να γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι μάλλον δύσκολο να υποστηρίξουν το ίδιο και τώρα που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στα δυναμικά και συνδικαλιστικά βήματά της φαίνεται πως βαδίζει και η κόρη της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Μάγδα Χριστοφίλου, όπως λένε άνθρωποι που τη γνωρίζουν στο HealthReport.gr. Ένα νέο και δροσερό κορίτσι που δίνει τη δική του καθημερινή μάχη μέσα από το επάγγελμα του φαρμακοποιού! Ένα επάγγελμα που έχει μπει δεόντως στο στόχαστρο των δανειστών με τις αλλαγές που προωθούνται. 'Αλλωστε η κόρη της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Μάγδα Χριστοφίλου, έχει μπει στο επάγγελμα εδώ και περίπου 9 χρόνια και ζει πλέον στο πετσί της τις αλλαγές στα φαρμακεία λόγω μνημονίων, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος της.


Διατηρεί φαρμακείο στη Νέα Κηφισιά, το οποίο άνοιξε λίγο μετά το πτυχίο της το 2006 και από τότε δίνει και εκείνη μια καθημερινή μάχη όπως και οι συνάδελφοί της με τις καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Η νεαρή φαρμακοποιός, κόρη της Βασιλικής Θάνου, έχει υπάρξει συνδικαλίστρια ενώ κινείται στο φιλελεύθερο χώρο. Αυτό βέβαια δεν την έχει εμποδίσει να εκφράσει κατά καιρούς την έντονη δυσαρέσκειά της στις αλλαγές που προωθήθηκαν στον κλάδο μετά τα μνημόνια και τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

 

Η Μάγδα Χριστοφίλου έχει κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει σε συνδικαλιστικές αντιδράσεις κατά των αλλαγών στα φαρμακεία, ενώ επρόκειτο να κατέλθει και στις τελευταίες εκλογές του φαρμακευτικού συλλόγου, αλλά τελικώς την τελευταία στιγμή δεν προχώρησε, σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν δίπλα της.


Τις τελευταίες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη μητέρα της στη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, όσοι γνώριζαν τη σχέση της Μάγδας με την κ. Βασιλική Θάνου έσπευσαν να τη συγχαρούν. Για τους άλλους, πελάτες και μη του φαρμακείου της στη Νέα Κηφισιά, είναι απλά η γλυκιά και χαμογελαστή φαρμακοποιός της διπλανής πόρτας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του BCR Spring Meeting 40 ηγέτες φαρμακευτικών εταιρειών συναντώνται με τον Πρωθυπουργό της χώρας
Περίπου 10 χιλιάδες φαρμακεία θα συνταγογραφούν και θα δίνουν συμβουλές για 7 ήπιες παθήσεις






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση