Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ. Σαλμάς: Μειώθηκε κατά 17,7% η φαρμακευτική δαπάνη του Ιανουαρίου 2013

22/2/2013
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον ΕΟΠΥΥ, εκτός –συνέχισε– αν καταρρεύσουν τα ταμεία λόγω ανεργίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μείωση κατά 17,7% παρουσίασε τελικά η φαρμακευτική δαπάνη. Συγκεκριμένα, η τελική δαπάνη Ιανουαρίου 2013 διαμορφώθηκε στα 226,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, που ήταν 274,7 εκατομμύρια ευρώ.


Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος δήλωσε ότι «τα στοιχεία της φαρμακευτικής δαπάνης Ιανουαρίου του έτους είναι ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι επιτυγχάνουμε τον στόχο του 2013, μαζί και με την απόδοση των μέτρων του νέου Δελτίου Τιμών αλλά και της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε τον στόχο».


Επίσης, ο κ. Μ. Σαλμάς σημείωσε ότι το 2013 θα μειωθεί κατά 440 εκατομμύρια ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη για να φθάσουμε στα 2,44 δις από τα 2,88 δις. «Η μείωση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «θα γίνει με πολιτικές και όχι με rebate και clowback στα κουτουρού».


Σχετικά με τα λάθη που έγιναν στο τελευταίο δελτίο τιμών, ο κ. Μ. Σαλμάς, είπε ότι οι τιμές του Απριλίου δεν αλλάζουν και το κράτος δεν εκβιάζεται στην περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να αποσύρουν φάρμακα.


Τέλος, ο κ. Μ. Σαλμάς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον ΕΟΠΥΥ, εκτός –συνέχισε– αν καταρρεύσουν τα ταμεία λόγω ανεργίας.

 


Πηγή: ygeia360.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση