Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λύση στο πρόβλημα των μονοσυνταξιούχων φαρμακοποιών

17/4/2018 12:10:50 μμ
Θα πάρουν σύνταξη, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Λύση στο σοβαρότατο θέμα των μονοσυνταξιούχων υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, τονίζοντας πως θα δοθεί σύνταξη ΚΑΙ σε όσους φαρμακοποιούς έχουν διακόψει την πληρωμή τους -με αίτησή τους ή μη- ανάλογα με τα χρόνια πληρωμής των εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η υπόσχεση αυτή δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Φ.Σ.Α. (o πρόεδρος Κ. Λουράντος, o γραμματέας Ηλ. Γιαννόγλου και η νομική σύμβουλος Σ. Αγγέλου) με τον υφυπουργό Εργασίας.


Αυτή η εξέλιξη αυτόματα ξεμπλοκάρει και σταματά την απαίτηση του ΤΣΑΥ «να πληρωθούν πρώτα οι οφειλές των μονοσυνταξιούχων και μετά να προχωρήσει η κύρια σύνταξη».


Επίσης θα εξεταστεί από το υπουργείο εάν κάποιος θέλει να αποπληρώσει όλα τα χρόνια ασφάλισής του ως μονοσυνταξιούχος και με ποιες προϋποθέσεις.


Όσον αφορά τις λάθος πληρωμές σε ΤΕΑΥΦΕ – ΤΑΥΦΕ εκ μέρους φαρμακοποιών, το προεδρείο θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τις διοικήσεις των Οργάνων, δεδομένου ότι το θέμα αυτό δεν αφορούσε το εν λόγω υπουργείο.


«Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α., με τις παρεμβάσεις του, με επιμονή, ουσιαστικό διάλογο, τεκμηριωμένες προτάσεις και αξιοποιώντας όλες τις μορφές επικοινωνίας, προσπαθεί να δώσει λύσεις ουσίας στα θέματα που απασχολούν τα φαρμακεία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών
Αυξημένες περιπολίες έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων