Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Λύνουν το γρίφο της θεραπείας του θανατηφόρου MERS

21/5/2014 12:28:16 μμ
25 διαφορετικά φάρμακα ίσως δώσουν λύση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Περισσότερα από 25 διαφορετικά φάρμακα φάνηκε πως μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό MERS, σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στη χημειοθεραπεία ή για την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Τα φάρμακα αυτά θα δοκιμαστούν αρχικά σε πειραματόζωα και στη συνέχεια σε ανθρώπους, ωστόσο οι πρώτες δοκιμές στο εργαστήριο είναι πολλά υποσχόμενες. Αρκετές από τις δραστικές που εξετάστηκαν αποδείχθηκε πως μπορούν να καταπολεμήσουν αρκετά γρήγορα τον ιό, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτερο ρυθμό.

Ο ιός του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής έχει μολύνει 614 άτομα μέχρι τώρα και έχει κοστίζει τη ζωή σε 181 από αυτά. Αυτό σημαίνει πως ο δείκτης θνησιμότητας έπειτα από λοίμωξη ξεπερνά το 25%.

Δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια εξειδικευμένη θεραπεία ή κάποιο εμβόλιο ενάντια στο MERS, ωστόσο οι νέες δοκιμές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αποδεικνύουν ότι αρκετά φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν στην άμεση καταπολέμησή του, ώστε να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

Πηγή: http://www.onmed.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics