Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: Ξέφραγο αμπέλι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

2/3/2016 1:05:34 μμ
Ζητά μέτρα από το υπουργείο Υγείας για την αναρχία που επικρατεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Ως "ξέφραγο αμπέλι" χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστα Λουράντος τον κλάδο των φαρμακείων με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. "Αν και η λίστα των φαρμακείων που ακολουθούν το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στην Αττική, έτσι όπως αυτή αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας δεν ξεπερνά τα 300 σημεία, είμαι σίγουρος ότι από τα 3.200 σημεία που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον τα 3.000 ανοίγουν και κλείνουν όποτε αυτά θέλουν, αδιαφορώντας για κανόνες και θεσμούς", καταγγέλλει μιλώντας στο Iatronet.

Ανοίγοντας έτσι εκ νέου τον φάκελο του ωραρίου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ζητά την εξεύρεση άμεσης λύσης από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να σταματήσει η αναρχία που σήμερα επικρατεί στον κλάδο και τα φαινόμενα κανιβαλισμού. Ήδη, ο πρόεδρος του ΦΣΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Α. Ξανθό, προκειμένου οι αρμόδιοι να ορίσουν το πότε τα φαρμακεία πρέπει να είναι κλειστά. Εφόσον οριοθετηθεί το ωράριο, υποστηρίζει ο ίδιος, θα μπορεί κάθε Περιφέρεια ανάλογα με τον πληθυσμό της και τη γεωγραφική της θέση να το προσαρμόζει με βάση και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα, όπως λέει, ο κλάδος βρίσκεται σε κατάσταση αλαλούμ. Από τη μία ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν εφημερίες και διανυκτερεύσεις, από την άλλη όμως ο ίδιος αυτός νόμος παραβιάζεται, στο σημείο που αναφέρει ότι για να βγαίνουν εφημερίες πρέπει υποχρεωτικά τα φαρμακεία να είναι κλειστά.

Εν κατακλείδι, οι νόμοι είναι στα χαρτιά και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, επισημαίνει ο Κ. Λουράντος και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, καθώς οι συνέπειες είναι καταστροφικές για το σύνολο του κλάδου. Και όχι μόνο για αυτόν, καθώς όπως αποκαλύπτει, ο Σύλλογος έχει στοιχεία και καταγγελίες για φαρμακοποιούς που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και κάποιες ώρες της ημέρας αφήνουν στο πόστο τους άσχετους με το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του ωραρίου, ο Κ. Λουράντος είναι διατεθειμένος να προτείνει ακόμη και στους συναδέλφους του το σταμάτημα των εφημεριών.

Δυστυχώς, συμπληρώνει φαρμακοποιός από τη Λάρισα που μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με το διευρυμένο ωράριο ζούμε μία ακόμη ελληνική πρωτοτυπία που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

Πηγή : http://www.iatronet.gr/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση