Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος - Σοφιανόπουλος: Κατασυκοφάντηση του κλάδου

25/4/2013 1:59:17 μμ
Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την αναφορά φαρμακοποιών εμπλεκόμενων στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με μια επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας ο Κωνσταντίνος Λουράντος και ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος καλούν την ηγεσία του υπουργείου να προβεί σε αποκαλύψεις ονομάτων και στοιχείων εμπλεκομένων στο κύκλωμα με τα σκευάσματα εξωσωματικής, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις για την πλειονότητα των φαρμακοποιών που εργάζονται απόλυτα νόμιμα.


Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:


"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με χθεσινά δημοσιεύματα του Τύπου και αναφορές των ΜΜΕ, ανακοινώθηκαν από το γραφείο τύπου της Αστυνομίας και το ΣΔΟΕ, ότι εμπλέκονται φαρμακεία σε κυκλώματα διακίνησης μη εγκεκριμένων φαρμάκων από τον ΕΟΦ και συγκεκριμένα φαρμάκων που αφορούν την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Θεωρούμε ότι η συνεχής αυτή τακτική εκ μέρους των υπευθύνων πρίν ολοκληρωθούν, όπως αναφέρονται στα δημοσιεύματα, οι έρευνες να ανακοινώνονται υποψίες και πιθανότητες εμπλοκής μελών μας, είναι μία τακτική η οποία αποσκοπεί – όπως έχει διαπιστωθεί και κατά το παρελθόν– στην κατασυκοφάντηση του κλάδου μας, με απώτερο σκοπό να λάβει προκαταβολικώς άφεση αμαρτιών η ψήφιση Δρακόντειων νόμων και εξοντωτικών αποφάσεων που πλήττουν όχι μόνο τον κλάδο μας, αλλά και γενικά την φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν από λίγο καιρό με τις ελλείψεις των φαρμάκων όπου κατηγορήθηκαν για αυτές …. φαρμακοποιοί τα ονόματα των οποίων θα δίνονταν στους Συλλόγους (δική σας η δήλωση - υπόσχεση στα ΜΜΕ), αλλά που ποτέ δεν δόθηκαν, επειδή - όπως είπατε - είναι …. απόρρητα!!!


Ζητούμε από εσάς ως αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας να μας χορηγήσετε, πλήρη στοιχεία των εμπλεκομένων ή πιθανώς εμπλεκομένων μελών των Συλλόγων μας, ως έχοντες έννομο συμφέρον ως ελεγκτικοί μηχανισμοί άλλως, θα προσφύγουμε στην αρμόδια Εισαγγελία για να τα ζητήσουμε επίσημα πλέον από εκεί.


Είναι προφανές ότι οι «διαρροές» και η δημοσίευση τέτοιων «περιστατικών», που ακόμα ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ή είναι δήθεν «απόρρητα», είναι και ύποπτα και απαράδεκτα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ"



Πηγή: healthview.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση