Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουκέτο σε 4.402 ιστοσελίδες που πωλούν "φάρμακα"

15/6/2016 11:35:25 πμ
Δείτε τι σκευάσματα διακινούσαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 


Με εντολή της αμερικάνικης Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μπαίνει λουκέτο σε 4.402 ιστοσελίδες οι οποίες πωλούν παρανόμως επικίνδυνα, ψευδεπίγραφα ή μη εγκεκριμένα φάρμακα .


Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση αυτή αποτελεί τμήμα μίας παγκόσμιας προσπάθειας που πραγματοποιείται με επικεφαλής την Ιντερπόλ, τον μεγαλύτερο αστυνομικό οργανισμό του κόσμου, για να εντοπιστούν οι παραγωγοί και οι διακινητές των παράνομων φαρμάκων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA, η όλη επιχείρηση άρχισε στις 31 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου ενώ οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι τα δέματα που κατασχέθηκαν περιέχουν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα για την κατάθλιψη, τη ναρκοληψία, την χοληστερόλη, το γλαύκωμα, το άσθμα και άλλα νοσήματα.

Συγκεκριμένα, ο FDA σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP) των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις ταχυδρομικών υπηρεσιών και στη συνέχεια απέστειλαν επίσημες διαμαρτυρίες στους παρόχους των παράνομων προϊόντων ζητώντας επισήμως την αναστολή λειτουργίας των 4.402 ιστοσελίδων.

Ο FDA αναφέρει επίσης ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες προχώρησαν σε ελέγχους και κατασχέσεις παρανόμων φαρμακευτικών προϊόντων που είχαν παραληφθεί μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 797 δέματα με φάρμακα προερχόμενα από το εξωτερικό, τα οποία θα ελεγχθούν και αν διαπιστωθεί ότι παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία θα καταστραφούν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση